René Somers

inlay’s  – musculoskeletale geneeskunde – nagelchirurgie – echografie – taping

Nadat ik mijn opleiding tot podotherapeut met goed gevolg had afgerond en ik in de praktijk mensen ging behandelen, moest ik de conclusie trekken dat de opleiding podotherapie mij een te beperkt inzicht gaf op de vraag: hoe kun je de oorzaak achterhalen van het ontstaan van voetklachten.

Ik heb de visie dat ongeacht de klacht de mens als een geheel dient te worden bekeken en als je dat doet dan kun je de oorzaak van voetklacht achterhalen en adequater behandelen.

Ik ben medicijnen gaan studeren, zodat ik inzicht zou krijgen in de werking van het menselijk lichaam, daarna  om nog meer verdieping te krijgen, heb ik de opleiding Arts Musculoskeletale geneeskunde afgerond. Al deze  kennis waarmee ik daarna aan de slag kon ben ik gaan toepassen op de behandeling van de voetklacht.

Het goed luisteren naar de patiënten, de kennis hebben de werking tussen de spieren en gewrichten te kunnen beoordelen naar normaal of afwijkend, het kunnen toepassen van manuele technieken en op basis van al die informatie de beste behandeling kunnen aanbieden, dat is waar ik naar streef.

De behandeling van een voetklacht is voor mij oorzaak en gevolg in beeld brengen, samenwerken met (para)medische specialisten (huisarts, fysiotherapeut, orthopedie), toepassen van manuele technieken om uiteindelijk  de beste behandeling te kunnen aanbieden.

Lid Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
Lid Nederlands Register Manuele Geneeskunde

Werkdagen:
maandagmiddag

afspraak >>